KESZTHELYI SPARTACUS SPORTKÖR
SAKKSZAKOSZTÁLYAÜdvözöljük a Spartacus Sportkör Sakkszakosztálya nevében!

Kellemes böngészést!
 


okt 26
közzétette dátum kategória Hírek


KESZTHELYI ÉRDEKELTSÉGEK AZ OKTÓBERI SAKKVERSENYEKEN
 
Frissítés: 2021.10.27.
Két sakkrendezvény van a figyelmünk középpontjában, ahol a Keszthelyi Spartacus Sportkör versenyzõi is szerepelnek.
Mindkettõ verseny a mai napon, 2021.10.27-én befejezõdött. 
 
 I: A Budapesten megrendezett 2021. évi Magyar Nemzeti Ifjúsági Csapatbajnokságon a rendkívüli tehetségû ifjúsági versenyzõnk Alexandrova Angelina jól szerepelt és 7 mérkõzésbõl 4 pontot gyûjtött be, Fide élõpont értékszámát 39,6-tal növelte. Eredményeibõl (3 gyõzelem 2 döntetlen és 1 vereség) külön kiemelendõ a Dibusz Domonkos (Fide élõ:2079) és Forgács András (Fide élõ:1888) ellen elért döntetlenek, valamint az Apjok Balázs (Fide élõ:1845) elleni gyõzelem. Gratulálunk!
 
II: A Vonyarcvashegyen megrendezett ZENIT Kupa Nemzetközi Egyéni Sakkversenyen a Keszthelyi Spartacus Sportkör versenyzõi:
Pintérné Kovács Márta nõi nemzetközi mester a versenyen szépen haladt elõre, és az utolsó pillanatig esélye volt a bronzéremre, ami a 7. fordulóbeli ellenfele, a Z. Csuti SK nagyon tehetséges ifjúsági versenyzõje, a 12 éves Apró Barnabás gyõzelme miatt szertefoszlott. 
Eredményeibõl kiemelendõ a rajtlista vezetõ Csiszár Csaba nemzetközi mester (Fide élõ:2386) és a versenygyõztes Ress Tamás Fide mester (Fide élõ:2289) ellen elért döntetlenek, valamint a nõi versenyzõk közötti elsõ hely.
 - Németh Zsolt a versenyen végig kiegyensúlyozott és taktikus játékkal 3. helyezett lett.  
Eredménye 2 gyõzelem és 5 döntetlen, vereség nélkül, bronzérmet érdemelt. Gratulálunk!
- Beznicza Mira a verseny 1, 3. és 5. fordulójában erõs ellenfeleket kapott, és most a szerencse sem kedvezett számára. Az utolsó fordulóbeli szépítése már kevés volt a jobb helyezés érdekében.
Rendkívüli tehetségéhez nem férhet kétség, és nagy sikereket fog még elérni. Csak bátran, elõre tovább!
- Beznicza László Bodó az erõs mezõnyben való helytállása dicséretes és kiemelendõ a két (fõleg a 2. fordulóbeli) gyõzelme. Versenyzése alapján 2,5 pontot gyûjtött be, Fide élõpont értékszámát 10,8-cal növelte. 
- Jakab Áron a versenyen való indulása és szereplése helyesnek bizonyult, versenytapasztalatot gyûjtött, ami továbbiakban elõrelépést hozhat.  
 
ZENIT Kupa A csoport gyõztese Ress Tamás Fide mester (a nyári Keszthely Opent is õ nyerte),
második lett a versenyen Csiszár Csaba nemzetközi mester,
harmadik helyen Németh Zsolt a Keszthelyi Spartacus Sportkör versenyzõje végzett.
 
Mindenképpen kiemelendõ a Z. Csuti SK nagyon tehetséges ifjúsági versenyzõje a 12 éves Apró Barnabás nagyszerû versenyzése
Eredménye 2 gyõzelem és 5 döntetlen, vereség nélkül, 2132 performance, valamint 132 Fide élõpont értékszám növekedés, továbbá az erõs mezõnyben elért 6. hely (4,5 pontja azonos a 3-7. helyezettekével).  Gratulálunk!
 
ZENIT Kupa B csoport gyõztese Csiszár Vivien, aki magabiztosan játszott végig, és veretlenül nyerte a versenyt. Gratulálunk!

 Az elért eredményekhez gratulálunk!
 -------------------------------------------------------------------------------------------

 Eredeti bejegyzés: 2021.10.26.
Jelenleg kettõ sakkrendezvény van a figyelmünk középpontjában, ahol a Keszthelyi Spartacus Sportkör versenyzõi is szerepelnek.
Az egyik a 2021.10.24. és 2021.10.27. között Budapesten megrendezett Magyar Nemzeti Ifjúsági Csapatbajnokság 2021. küzdelmei, ahol a Keszthelyi Spartacus Sportkör ifjúsági versenyzõje Alexandrova Angelina a Tapolca I. csapatát erõsíti vendégjátékosként.
A másik a 2021.10.24. és 2021.10.27. között Vonyarcvashegyen zajló ZENIT Kupa Nemzetközi Egyéni Sakkverseny, amelyen a Keszthelyi Spartacus Sportkört Pintérné Kovács Márta nõi nemzetközi mester, Németh Zsolt, valamint ifjúsági versenyzõink Beznicza Mira, Beznicza László Bodó és Jakab Áron képviseli.
 A versenyen részt vesz a rajtlista vezetõ Csiszár Csaba nemzetközi mester (aki sokat segített eddig is a Keszthelyi Spartacus Sportkörnek, többek között Õ a honlapunk megalkotója), továbbá felesége Csiszár Viktória és egyik lányuk Csiszár Vivien, aki eddig minden játszmáját megnyerte, és a hátralévõ mérkõzésektõl függetlenül a ZENIT Kupa B csoport gyõztese.
 Mindkettõ versenyt figyelemmel kísérjük, és nagyon drukkolunk versenyzõinknek.
Jó versenyzést minden résztvevõnek! 
az Ön neve*

E-mail cím*

hozzászolások*

Ellenörző kód*