KESZTHELYI SPARTACUS SPORTKÖR
SAKKSZAKOSZTÁLYAÜdvözöljük a Spartacus Sportkör Sakkszakosztálya nevében!

Kellemes böngészést!
 


Havi Archívum: JÚNIUS 2022


jún 7
közzétette admin dátum 2022 06 07 13:17 kategória Hírek


ALEXANDROVA ANGELINA IS VERSENYEZ A ZALAKAROSI  SAKKFESZTIVÁLON
 
Zalakaroson kerül megrendezésre a 41. Zalakarosi Sakkfesztivál - Bárczay László Emlékerseny, 2022.06.05.-2022.06.13. között. Jelenleg ez a sakkrendezvény van a figyelmünk középpontjában, amelyen a Keszthelyi Spartacus Sportkör rendkívüli tehetségű ifjúsági versenyzője Alexandrova Angelina is szerepel.
A verseny 9 fordulós és 90 perc/40 lépés + 30 perc a játszma végéig + lépésenként 30 másodperc játékidejű.
 
  A versenyt figyelemmel kísérjük, és nagyon drukkolunk Angelinának a  sikeres szerepléséért.
Jó versenyzést minden résztvevőnek! 
 
-------------------------------------------------------------------------------------------
 
2022. június 13-án befejeződött a Zalakarosi Sakkfesztivál, amelyen Alexandrova Angelina végül a 63. helyen végzett 3 győzelem, 1 döntetlen és 4 vereség, 3,5 pont 8 mérkőzésből (9 helyett, csak 8 fordulóban tudott részt venni, mert az első versenynapon még a Diákolimpián versenyzett). Sorsolása nem a legszerencsésebb volt. Mérkőzéseit figyelembe véve az elvárásnak megfelelően szerepelt, kivéve az 5. fordulóbeli döntetlen eredményt, itt egyértelműen győzelem volt az elvárt.
A versenyt végül a fiatal FIDE mester Péczely Sebastián Zsombor nyerte meg kitűnő versenyzéssel 7,5 ponttal, míg a második harmadik helyen Csonka Balázs nemzetközi mester, valamint Kántor Gergely nemzetközi nagymester végzett 7-7 ponttal.
 
Gratulálunk a győztesnek és a helyezést elérőknek!tovább a teljes hírhezjún 7
közzétette admin dátum 2022 06 07 10:48 kategória Hírek


ALEXANDROVA ANGELINA, BEZNICZA MIRA ÉS BEZNICZA LÁSZLÓ BODÓ IS RÉSZT VETT A DIÁKOLIMPIÁN
 
2022. június 4-én és 5-én Szegeden rendezték meg az Országos Versenyzői Diákolimpiát, ahol csapatunkból három ifjúsági játékos - Alexandrova Angelina, Beznicza Mira és Beznicza László Bodó versenyzett.
Angelina és Mira esetében éremszerzésben reménykedtünk, míg Lackótól egy tisztességes helytállás volt várható.
Mira kiválóan versenyezve a 4. helyen végzett (5 győzelem, 2 döntetlen, 2 vereség, 9-ből 6 pontot szerzett, és fide rapid értékszámát 25,6-tal növelte).
Laci az elvárást túlszárnyalva - a rajtlista 27. helyéről indulva -  versenyzéssel a 23. helyen végzett (3 győzelem, 2 döntetlen, 4 vereség, 9-ből 4 pontot szerzett, és fide rapid értékszámát 33,2-vel növelte).
Angelina a tőle elvárható alatti teljesítménnyel a 6. helyen végzett (5 győzelem, 1 döntetlen, 3 vereség, 9-ből 5,5 pontot szerezve). 
 
Gratulálunk ifjúsági versenyzőinknek és a Szülőknek, valamint a felkészítő edzőknek is!
További sok sikert kívánunk!
tovább a teljes hírhez