KESZTHELYI SPARTACUS SPORTKÖR
SAKKSZAKOSZTÁLYA

 
 
Üdvözöljük a Spartacus Sportkör Sakkszakosztálya nevében!
 
Kellemes böngészést!
 
 

Havi Archívum: AUGUSZTUS 2021


aug 28
közzétette admin dátum 2021 08 28 11:29 kategória Hírek

 
40. KESZTHELYI NEMZETKÖZI SAKKVERSENY
XII. DR. HÉVIZI LÁSZLÓ EMLÉKVERSENY
2021. augusztus 21-28.

40. Keszthelyi Nemzetközi Sakkversenyen ma az utolsó, 9. fordulóra került sor, amelyben eldőlt, hogy a rangos versenyt Ress Tamás a Pénzügyőr SE versenyzője nyerte meg, végig kiváló teljesítményt nyújtva, egyedüliként 7,5 pontot szerezve, veretlenül, 6 győzelem és 3 döntetlen játszma-eredménnyel. A 2. helyen végzett 7,0 pontot szerezve, a tavalyi győztes Kechumyan Gagik örmény sakkversenyző, míg a 3. helyezett a Komlói Bányász SK ifjúsági játékosa Kresz Ádám lett, aki szintén 7,0 pontot gyűjtött be
Gratulálunk és további sok sikert kívánunk!

A verseny - amely rekordnak számító 101 fő versenyzői létszámmal, 8 napon át zajlott -, összességében nagyon jól sikerült, reméljük a versenyzők és kísérőik is jól érezték magukat a versenyen és Keszthelyen is. 
 
Köszönet és gratuláció a verseny főszervezőjének, a versenybíróknak, valamint az őket segítőknek, továbbá külön köszönet a verseny támogatóinak.
 
A véghajrában ismét voltak fordulatok, kiélezett küzdelmekkel tarkított párharcok és békés döntetlenek (12 világos és 14 sötét győzelem született, míg 18 mérkőzés döntetlennel végződött).

Gratulálunk minden győztesnek és döntetlent elérőnek!

- keszthelyi ...

tovább a teljes hírhez
 
 
 
aug 14
közzétette admin dátum 2021 08 14 18:47 kategória Hírek

 
Alexandrova Angelinát beválogatták a 2021. évi Ifjúsági Támogatási Programba
 
Honlapunkat 2021. július 11-én a rendkívüli tehetséggel rendelkező Beznicza Mira szenzációs teljesítménye ébresztette félig alvó állapotából azzal, hogy az U-12 leány kategóriában megszerezte a Magyar Rapid Bajnok címet, majd egy hónapon belül fantasztikus versenyzésével Korcsoportos Magyar Bajnok lett.
 
Most a Spartacus Sportkör Keszthely másik - szintén rendkívüli tehetséggel rendelkező - ifjúsági versenyzőjével, Alexandrova Angelinával kapcsolatos siker megosztásával jelentkezünk.
A Magyar Sakkszövetség Ifjúsági Bizottsága Alexandrova Angelinát beválogatta a 2021. évi Ifjúsági Támogatási Programba, a 2019-2020. években elért kiemelkedő teljesítménye és eredményei alapjánAlexandrova Angelina a 2020. októberében megrendezett korcsoportos Magyar Bajnokságon az U-14 leány kategóriában 2. helyezést ért el, és nem sokon múlt az első hely megszerzése.
 
Gratulálunk Angelinának, Szüleinek és felkészítő edzőinek is!
További sok sikert!
 
 
 
aug 6
közzétette admin dátum 2021 08 06 13:31 kategória Hírek

 
BEZNICZA MIRA Magyar Bajnok
 
Még egy hónap sem telt el a Korcsoportos Magyar Rapid Sakkbajnokság befejezése óta, amelyen Beznicza Mira az U-12 leány kategóriában megszerezte a Magyar Rapid Bajnok címet.
 
Beznicza Mira most ismét bizonyította rendkívüli tehetségét, felkészültségét, a Tapolcán 2021. augusztus 2-6. között megrendezett Korcsoportos Magyar Bajnokságon, az U-12 leány kategóriában mutatott fantasztikus versenyzésével első helyen végzett, és így Korcsoportos Magyar Bajnok lett.
Ezzel Mira jogot szerzett arra, hogy a következő korcsoportos világbajnokságon Magyarországot ő képviselje. 
 
Gratulálunk Mirának, Szüleinek és felkészítő edzőinek is!
További sok sikert!