KESZTHELYI SPARTACUS SPORTKÖR
SAKKSZAKOSZTÁLYA
Befejeződött
a 2008/2009. évi Zala Megyei II. osztályú sakkcsapatbajnokság
A  2008/2009. évi Zala Megyei II. osztályú sakkcsapatbajnokság utolsó fordulóját 2009. február 1-én tartották meg Zalaegerszegen, a Z. Csuti-Hydrocomp Kispest utcai székházában.
A bajnokságban Keszthely városát képviselő Keszthelyi Spartacus Sportkör III. sakkcsapata ezen a napon a bajnokesélyes Hahót csapatával – amely kimagaslott a bajnoki mezőnyből - mérte össze tudását.
Keszthely III. csapata a:  1. Suszter Zoltán,  2. Doroszlai Erik, 3. Varga Attila, 4. Schleinig Dániel összeállításban ült le az asztalhoz.
Ugyan a bajnoki cím sorsa már korábban eldőlni látszott, de a második, harmadik helyért - mint az várható volt -, rendkívül nagy volt a harc (Hévíz és Keszthely csapata között). Ezért aztán a mérkőzések közben a játékosok fél szemmel a másik összecsapást kísérték figyelemmel.
Hévíz csapata remekelt és viszonylag gyorsan legyőzte a Zala Volán III. csapatát, 2,5:1,5 arányban. Ekkor a Keszthely részéről elkezdődött a számolgatás.  (a második hely megszerzéséhez minimum 2,5:1,5-es győzelem szükséges), és mindent egy lapra feltéve küzdöttek a nagyobb játékerőt felvonultató Hahót csapata ellen. Ez azonban megbosszulta magát és a Hahót végül 4:0-s győzelmet aratott, s megérdemelten nyerte meg a bajnokságot. De jól szerepelt a Hévíz és a Keszthely (Suszter Zoltán, Vajda Lajos, Doroszlai Erik, Varga Attila, Scleinig Ádám, Schleinig Dániel) csapata is. Gratulálunk a győzteseknek.
A bajnokságot nyert csapat tagjai:  
Ruszin Anna,  Ruszin Tibor,  Ruszin Rita,  Ruszin Borbála,  Ruszin Dorottya.
 
 A bajnokság végeredménye: 
1. Hahót                    13 pont
2. Hévíz                      9     „
3. Keszthely III.          7     „ 
4. Bagola                    6     „
5. Zala Volán III.         5     „

Keszthely, 2009. február 1.                                                                                                                                                                                                                             Doroszlai Erik


További eredmények
a Megyei II. osztályú CS.B. 2. játéknapjáról


Előzőekben beszámoltunk a 2008. december 7-én, a Megyei II. osztályú CS.B. második játéknapján lejátszott Keszthelyi Spartacus SK III. (Bagola - Keszthely III.  2 : 2,       Keszthely III.  -  Hévíz   2 : 2) mérkőzéseiről, most a további eredményeket és a bajnokság jelenlegi állását közöljük.
III. forduló:
Hévíz      -     Hahót                   1,5 : 2,5
Zala Volán III.  szabadnapos volt.
IV. forduló:
Zala Volán III.    -   Bagola          2,5 : 1,5
Hahót  szabadnapos volt.

A bajnokság állása az utolsó forduló előtt:
Hahót                                  9 pont
Keszthely III.                     7  
Hévíz                                   6,5
Bagola                                 6
Zala Volán III.                    3,5


Keszthely, 2008. december 29.      
                                                                               Doroszlai Erik

Beszámoló a 2008/2009. évi Zala Megyei II. osztályú sakkcsapatbajnokság 2. játéknapjáról


A  2008/2009. évi Zala Megyei II. osztályú sakkcsapatbajnokság második
játéknapját is  Zalaegerszegen, a Z. Csuti-Hydrocomp Kispest utcai székházában tartották meg, 2008. december 7-én.
A bajnokságban Keszthely városát képviselő Keszthelyi Spartacus Sportkör III. sakkcsapata ezen a napon előbb a 3. fordulóban Bagola, majd a 4. fordulóban
Hévíz csapatával mérte össze tudását.
Csapatunk a :
Suszter Zoltán,Vajda Lajos,Varga Attila és Schleinig Ádám    
összeállításban ült le az asztalokhoz.
Játékosaink mindent megtettek a győzelemért, de a fordulatokkal
tarkított játszmákat követően, mindkét alkalommal 2 : 2-es, döntetlen
végeredmény alakult ki.

Részletes eredmény:
Bagola  -  Keszthely III.         2 : 2
Keszthely III.  -  Hévíz           2 : 2
Keszthely III. csapatából játszmát nyert:        
Vajda Lajos (2),
Suszter Zoltán (1),
Varga Attila (1),
amelyhez ezúton is gratulálunk.

Keszthely, 2008. december 10.      
                                                                                 Doroszlai ErikBeszámoló a 2008/2009. évi Zala Megyei II. osztályú sakkcsapatbajnokságról I.

A  Zala Megyei II. osztályú sakkcsapatbajnokság 2008/2009. évi küzdelemsorozata, 2008. november 16-án vette kezdetét, amelyre öt csapat Bagola, Hahót, Hévíz, Keszthelyi Spartacus III., valamint a Zala Volán III. -nevezése érkezett meg a versenybizottsághoz.                                                                                                A bajnokságban Keszthely városát a Keszthelyi Spartacus Sportkör III. sakkcsapata képviseli, amelyben főleg olyan játékosok szerepelnek, akik nem férnek be a magasabb osztályokba szereplő csapatainkba, illetve szükség esetén ők még kiegészülnek a Megyei I. osztályú csapat játékoskeretében csak néha szereplő játékosokkal. A bajnokság lebonyolítása eltér a magasabb szintű bajnokságokétól. Itt egy játéknapon két forduló kerül lejátszásra, 1,0 1,0 óra mérkőzésenkénti játékidővel, amelyek során a csapatok 4-4 fővel mérik össze tudásukat.
Ebben a bajnoki rendszerben a Keszthelyi Spartacus Sportkör tavaly, a 2007/2008. évi idényben nem vett részt. Az idei évben a vezetés a jövőbeni eredményesség érdekében, valamint bízva támogatóink létszámának gyarapodásában, illetve a támogatások mértékének növekedésében, úgy döntött, hogy benevezünk a Megyei II. osztályú csapatbajnokságra, s ezzel elérhetjük, hogy a szakosztály valamennyi játékosának biztosítsunk játék és versenylehetőséget.  
A bajnokság kezdetén, az erőviszonyok helyszíni mérlegelését követően történt esélylatolgatás alapján célunk lehet a 4., esetleg 3. hely megszerzése, amely elfogadható eredmény lehet részünkre.
Mivel páratlan a benevezett csapatok száma, így minden fordulóban van egy szabadnapos csapat, amelyben csapatunknak rögtön az első fordulóban része volt.
A második fordulóban a Zala Volán III.csapatával mérkőztünk és helyenként izgalmas összecsapások eredményeként sikerült legyőzni ellenfelünket.

Részletes eredmény, játékosonként:KESZTHELYI SPARTACUS SK III.

ZALA VOLÁN III.

Pont
Név
 
 
Tábla
 
 
Név
Pont
1
Suszter Zoltán
 
 
1
 
 
Wégner Béla
0
1
Vajda Lajos
 
 
2
 
 
Lakatos Ervin
0
0
Varga Attila
 
 
3
 
 
Horváth Attila
1
1
Schleinig Ádám
 
 
4
 
 
Tóth Gergye András
0
31

Keszthely, 2008. november 22.                  
                                                                              Doroszlai Erik